dinsdag 26 juni 2012

Mijn favoriete MFIs

Ik dacht, laat ik eens schrijven over welke MFIs ik erg leuk vind, bijvoorbeeld omdat ze niet alleen geld uitlenen, maar de leners ook trainingen geven zodat ze hun bedrijfje kunnen verbeteren. Of omdat ze goedkope leningen geven in gebieden die getroffen zijn door een ramp. Of omdat de leners ook voor een klein bedrag verzekeringen kunnen afsluiten bij de MFI.

Dus ik dacht: even kijken via welke MFIs ik tot nu toe het meest geleend heb... En oh, wat krijg ik dan een mooi plaatje:

13 MFIs, via alle MFIs precies 1 lening gedaan
Dus ehm... ik ben er nog niet uit. Blijkbaar ben ik fan van heel veel MFIs op Kiva. En ik vind dat ik het tot nu toe echt heel netjes verdeeld heb. Later meer...

dinsdag 19 juni 2012

Mijn twaalfde lening gaat naar Angel Floresmilo

Na de terugbetaaldag had ik weer genoeg geld om op zoek te gaan naar een nieuwe lening. Leuk! Bij de leningen die over de datum dreigden te gaan zag ik Angel Floresmilo uit Ecuador. Dat ging 'm worden! Gelukkig sprongen er ook nog wat meer mensen in, zodat de lening nu definitief rond is.



Angel Floresmilo is 59 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij woont met z'n vrouw in de kanton Montalvo in de provincie Los Rios in Ecuador. Hij is lid van de cooperatieve bank Embarcardero Chico, de leden van deze bank telen cacao, sinaasappels, bananen, bakbananen en yucca. Sommigen hebben ook vee.

zaterdag 16 juni 2012

Elfde terugbetaaldag

Het geld stroomde weer binnen, gisteren. Op schema met hun terugbetalingen zijn:  Hasan (volgende maand de laatste betaling), Fares, Kamal  en Nubia. Ook de Luz Y Amor groep hebben hun eerste betaling succesvol gedaan en Nelson betaalt elke maand een paar dollar meer dan hij eigenlijk moet betalen en ligt daardoor nu circa een halve maand voor op schema.

Tilman heeft deze maand weer wel betaald en ligt daardoor, net als in het begin, 1 maand achter op schema. Hij moet nog drie betalingen doen in totaal, hopelijk komt dat goed.  De Massabong groep heeft deze maand nog niet betaald en Turbadrah ook nog niet, maar dat kan ook gewoon nog komen. Ik hoop dat hun betalingen nog binnenkomen voor 1 juli, de officiele deadline.


Met (voorlopig) $32.63 in mijn Kiva-portemonnee kan ik dus weer gaan shoppen voor een nieuwe lening!

Update: op 20 juni hebben de Massabong groep en Turbadrah ook betaald.

zondag 10 juni 2012

Wij zijn de geluksvogels...

Vandaag een familiedagje, op verjaardagsbezoek bij de man van mijn zus in hun nieuwe huis, en even hun nieuwe baby knuffelen. Daar zaten we in de zon, voorzien van wat te drinken en heerlijke taartjes (met een foto van hem in marsepein er op!) en ik verzuchtte: wat zijn we toch geluksvogels.

En inderdaad, dat zijn we. Toch mooi om een klein deel van dat geluk te kunnen delen met anderen, waarschijnlijk voor minder geld dan die taart, of dan het cadeau dat we voor schoonbroer kochten?

Doe mee, en probeer het uit met $25 van Kiva (wordt aan jou geleend zodat jij het uit kunt lenen, terugbetalingen gaan naar Kiva).