woensdag 22 augustus 2012

Mijn veertiende lening gaat naar Juana Del Carmen

Nadat ik het grootste deel van de terugbetalingen voor deze maand binnen had, stond mijn saldo net over de $25. En dat was mooi, want toen kon ik weer gaan zoeken naar een nieuwe lening. Ik wilde graag een lening waar ik ongeveer het laatste steentje aan kon bijdragen, en ik wilde ook graag een lening die bijna over de datum ging. Het voelt goed als je een lening die over de datum dreigt te gaan net kunt redden, dus dat wilde ik graag een keertje.

En ik vond Juana, wiens lening nog $75 nodig had en nog maar 5 uur te gaan had. Na het bijdragen van mijn $25 waren er al snel twee anderen die ook nog $25 bijlegden, en toen was de lening gefinancierd. Mooi!

Dus, wie is Juana? Dit is Juana:


Juana bij haar marktkraampje

zondag 19 augustus 2012

Dertiende terugbetaaldag, deel 2

Even nog een kort overzichtje van de rest van de terugbetalingen van deze maand. Ik had bedacht dat ik het in een opsomschema ging doen, even kijken of dat overzichtelijker is.

Nadim, Hasan en de Mujeres Exitosas groep hadden mij al eerder hun lening helemaal terugbetaald. Deze maand heb ik de laatste terugbetaling gekregen van: Fares en Tilman (Woehoe! Twee heren die de eindstreep succesvol halen! Ik hoop dat de lening hen goed gedaan heeft en vooruitgang heeft gebracht).

Op schema liggen: Nelson (die ligt zelfs voor), Kamal (die heeft z'n achterstand van vorige maand dus ingehaald), Turbadrah en Nubia.

(Nog) niet op schema: de Massabong groep ligt een maand achter met hun betalingen, maar heeft deze maand wel weer het bedrag betaald dat ze deze maand moesten betalen. De Luz Y Amor groep heeft deze maand ongeveer 2/3e betaald van wat ze zouden moeten betalen.

Angel hoeft pas in juni 2013 terug te betalen; hij lost dan wel het hele bedrag in 1 keer af, als het goed is. De Dukure groep gaat pas vanaf volgende maand afbetalen.

woensdag 15 augustus 2012

Meedoen aan Kiva?

Update 6 februari 2013: Deze actie loopt helaas NIET meer!!! Als het in de toekomst weer komt, laat ik het zeker weten!


Wil je Kiva eens proberen? Kiva biedt nieuwe uitleners een lening van $25 aan om het eens mee te proberen. Je krijgt dus $25 in je account en kunt daarmee een eerste lening doen. Het geld dat terugbetaald wordt, gaat naar Kiva. Maar op deze manier kun je eens kijken of het iets voor jou is.

Als je je via deze link aanmeldt, krijg je die $25 geleend om mee te beginnen. Er loopt nu een actie, dat degene die een nieuw Kivalid aanbrengt (ik dus) ook $25 geleend krijgt.

Dertiende terugbetaaldag alweer

Ik vind het altijd heerlijk dat op de 15e van de maand de terugbetaaldag is van Kiva. Mijn salaris komt altijd rond de 25e binnen, dus zo rond de 15e heb ik al mijn maandelijke rekeningen betaald, heb ik meestal ook al mijn zakgeld al uitgegeven (stom, ik weet het) en heb ik dus alleen nog maar wat geld over om boodschappen van te doen. En dan... komt het geld op Kiva binnen en mag ik op Kiva gaan shoppen naar een nieuwe leuke lening (of twee) waar ik vrolijk van word. Dat is nog eens verantwoord en zonder schuldgevoel geld uitgeven (of "uitgeven", want het geld wordt ruim 99% van de gevallen ook weer terugbetaald).

Vanaf 10 uur vandaag kan het geld komen binnenstromen, dus ik ga me zo even amuseren met het zoeken van een nieuwe lening die ik daarna kan gaan doen.

Update kwart voor 12: Woehoe, Tilman heeft z'n laatste stukje lening terugbetaald! Hij had door de maanden heen soms wat problemen met terugbetalen en liep een maand achter, maar nu heeft hij in een keer de twee bedragen die hij nog moest betalen, betaald.