zaterdag 22 september 2012

Mijn 15e lening gaat naar Naim uit Tajikistan

Het geld van Nelson is nog niet binnen, maar ik ging de $25 deze maand toch niet halen van terugbetalingen alleen, dus heb ik nog wat geld bijgestort. En ging op zoek naar een nieuwe lener. Het is Naim geworden, vooral vanwege het plaatje :



Naim woont in de Spitamen regio van Tajikistan. Hij is 32 jaar oud en getrouwd, zijn vrouw doet het huishouden. Naim woont samen met zijn vrouw en met zijn ouders. Naim's moeder werkt in een muziekschool. Naim's zus handelt op de centrale markt van de regio.


De afgelopen vier jaar heeft Naim wateropslag-containers gekocht en verkocht. Hij doet dit werk vanuit huis. Momenteel heeft Naim kleine en middelgrote containers beschikbaar. Naim vraagt om een lening zodat hij grote containers kan kopen.

Mijn gedachten: als dit dan middelgrote containers zijn, hoe zien grote containers er dan wel niet uit? Cool!

Naim heeft een lening gekregen  van $1275 en zal deze terugbetalen in gelijke delen gedurende de komende 12 maanden.

zondag 16 september 2012

Veertiende terugbetaaldag

Nadim, Hasan, Fares, Tilman en de Mujeres Exitosas groep hadden mij al eerder hun lening helemaal terugbetaald.

Op schema liggen: Kamal , Turbadrah, Nubia, Juana en de Dukure groep.

De Massabong groep heeft deze maand keurig betaald. Ze lopen 1 maand achter en hebben nu 90% van hun lening terugbetaald; waarschijnlijk betalen ze volgende maand het laatste stukje terug.

Met de Luz Y Amor groep gaat het niet goed. Oei! Ze hebben deze maand maar ongeveer een tiende van het deze maand verwachte bedrag betaald, vorige maand hadden ze 2/3e van het bedrag betaald; dus het wordt steeds erger. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar hoop dat ze weer genoeg winst gaan maken in hun bedrijfjes om de lening af te betalen.

Angel hoeft pas in juni 2013 terug te betalen; hij lost dan wel het hele bedrag in 1 keer af, als het goed is.

Nelson 's geld van deze maand moet nog binnenkomen.

Ik heb nu $16,25 in mijn Kiva-portemonnee. Ik wacht nog een dagje af of de terugbetaling van Nelson nog binnenkomt. Daarna ga ik toch op zoek naar een nieuwe lening, en stort wat geld bij van m'n betaalrekening om op $25 te komen.