maandag 28 januari 2013

Terugbetaaldag januari

Op 15 januari werden er weer terugbetalingen gedaan. Ik ben wat laat met er over vertellen, maar hier komt het:

Kamal heeft deze maand zijn laatste terugbetaling gedaan! Zijn lening is nu helemaal afgelost.

Op schema liggen: Turbadrah, de Dukure groep, Juana, Naim, de Amanecer Para Triunfar groep, Javier, Leide en Al Sayyed Youssef. Anvar en Cristobal hebben hun eerste terugbetaling gedaan.

De Luz Y Amor groep heeft ongeveer hetzelfde bedrag betaald als vorige maand. Daarmee is de achterstand nog weer wat groter. Eigenlijk zouden ze deze maand klaar zijn met betalen, maar ze zitten op 59% terugbetaling. Misschien lukt het ze wel om elke maand wat te blijven betalen, in dat geval komen we er nog wel.


Nelson heeft nu vijf maanden niet betaald. Voordat het mis ging, had hij al wel 65% van zijn lening terugbetaald, dus ik loop het risico dat ik ca. 8 dollar kwijt ben aan hem, niet meer.


Angel hoeft pas in juni 2013 terug te betalen; hij lost dan wel het hele bedrag in 1 keer af, als het goed is. Van Fabiola wordt de eerste terugbetaling pas volgende maand verwacht.

Nadim, Hasan, Fares, Tilman, Nubia, de Mujeres Exitosas groep en de Massabong groep hadden mij al eerder hun lening helemaal terugbetaald. 

Darwin is de 23e ondernemer die ik steun

Darwin Adan uit Nicaragua dus. De man heeft een mooie naam, en wilde graag een lening. Wie ben ik om daar nee tegen te zeggen?


Darwin is 27 jaar oud, is vrijgezel en woont bij zijn ouders. Hij heeft zijn eigen bedrijfje opgezet in de huiskamer van zijn ouders. Hij krijgt hulp van zijn moeder en van zijn zus.


Hij heeft een lening nodig om een omheinende muur te bouwen. Met deze lening van $1100 gaat hij grind, zand, ijzer, cement en stenen kopen en betalen voor de arbeidskosten van de bouw.  Dit is hoe Darwin vooruit wil komen in het leven, en voor een goede toekomst wil zorgen, ook als hij straks een eigen familie heeft.

De MFI is AFODENIC, ze vragen 10.6% rente per jaar. Darwin zal de geleende $1100 in 14 maanden in gelijke delen terugbetalen.

De geboden informatie is vrij summier, zo weet ik nog steeds niet welk bedrijfje Darwin nu heeft (iets met eten, aangezien het in de huiskamer is?) en of die muur nou nodig is voor zijn bedrijf... Toch wil ik hem wel helpen met de lening; hopelijk ontwikkelt zijn bedrijf zich verder en heeft hij succes.

dinsdag 1 januari 2013

Mijn 22e lening gaat naar Cristobal

Door alle gezellige feestdagen in december was ik helemaal in de stemming voor deze lening. Cristobal uit Nicaragua heeft een bedrijfje dat benodigdheden voor feestjes en evenementen uitleent. En wat is het leven zonder een goed feestje zo nu en dan?


Cristobal is 65 jaar oud, getrouwd en vader van twee kinderen die aan de universiteit studeren. Hij heeft een bedrijfje dat stoelen en tafels voor evenementen (feesten, huwelijken, bedrijfsfeesten) uitleent. Voordat hij dit bedrijfje had, verkocht hij varkens. Hij begon dit bedrijfje met een klein vrachtwagentje. Daarna kocht hij houten stoelen die hij later weer verkocht heeft. Hij verbeterde zijn bedrijfje door plastic stoelen, tafels en ook parasols, tafelkleden en kinderstoeltjes te kopen. Beetje bij beetje heeft hij hierdoor een stabiele zaak opgebouwd die nu 17 jaar bestaat. Zijn bedrijfje heeft hem geholpen zijn gezin te onderhouden.

Momenteel is de vraag naar zijn producten toegenomen, vooral in deze maanden waarin veel feesten gevierd worden zoals afstudeerfeesten en bruiloften. Hij vraagt om een lening om nieuwe tafels en stoelen te kopen. Dit zal hem helpen om goede service te verlenen aan zijn klanten. Hij hoopt zijn bedrijf uit te kunnen breiden naar naastgelegen wijken, en hij hoopt het aantal klanten van zijn bedrijfje te zien groeien.

Cristobal leende $1275 via  MiCredito en zal dit geld in ongeveer 1,5 jaar tijd in gelijke bedragen terugbetalen.

Gelukkig 2013 gewenst!

Een heel nieuw jaar is weer aangebroken. Hebben jullie nog nieuwe voornemens gemaakt? Ik wel... Meer leningen doen op Kiva!

Ik kan niet de hele wereld veranderen in mijn eentje, maar wel een heel heel klein stukje. En dat wil ik graag doen.

Straks een verslagje van mijn volgende lening, en voor nu: wie doet er mee?