dinsdag 2 april 2013

Ook beginnen met Kiva?

Wil je Kiva eens proberen? Kiva biedt nieuwe uitleners een lening van $25 aan om het eens mee te proberen. Je krijgt dus $25 in je account en kunt daarmee een eerste lening doen. Het geld dat terugbetaald wordt, gaat naar Kiva. Maar op deze manier kun je eens kijken of het iets voor jou is.

Als je je via deze link aanmeldt, krijg je die $25 geleend om mee te beginnen. Er loopt nu een actie, dat degene die een nieuw Kivalid aanbrengt (ik dus) ook $25 geleend krijgt.

NB Op de rest van deze blog veel meer uitleg over wat Kiva is en hoe het werkt...

Een update van de Dukure Groep

Ha, leuk, een update vanuit het veld. Dat gebeurt eerlijk gezegd niet zo vaak, maar een paar dagen geleden ontving ik een update over de Dukure groep.

De Dukure groep, foto uit juli 2012
In het oorspronkelijke stukje wat ik schreef, vertelde ik zo onder de indruk te zijn van Samia's verhaal. Op haar 25e is ze wees en zorgt ze voor tien jongere broers en zussen. Het lukt de Dukure groep heel goed om terug te betalen, ze hoeven op dit moment nog maar een maand terug te betalen, dan zijn ze klaar. De update was in het Frans, een taal die ik niet zo goed spreek.

Google translate kwam me te hulp:

"Bedankt dat u geholpen heeft bij het financieren van Samia's lening. Samia heeft de laatste betaling gedaan* en wil graag een update geven van hoe het met haar zaken gaat. Zoals verwacht heeft Samia de lening gebruikt om kleding en schoenen voor de verkoop van te kopen. Samia zegt dat het krediet haar bedrijf een beetje geholpen heeft, ze heeft meer winst gemaakt dan tevoren. Van de winst heeft Samia betaald voor training aan de universiteit, en heeft ze medicatie gekocht voor zichzelf. In de komende jaren wil Samia graag haar kapitaal vergroten om zo meer te kunnen verkopen. Samia wil de Kiva leners graag bedanken. Ze zegt dat ze graag succesvol in zaken wil zijn."

* Vaak zie je dat de terugbetalingen ongeveer een maand tot anderhalve maand nodig hebben om weer in de Kiva-portemonnee te belanden.Dus het kan goed zijn dat Samia al enkele weken geleden terugbetaald heeft, en dat dit bedrag dus op de 17e april weer terugbetaald wordt aan mij.