maandag 19 maart 2012

Mijn achtste lening ging vorige maand naar Kamal

Mijn achtste lening ging vorige maand naar Kamal uit Libanon, die om veiligheidsredenen onherkenbaar wordt afgebeeld (zoals je ziet is zelfs het kenteken van de auto op de achtergrond gewist):

De MFI die een lening aan Kamal heeft verstrekt (Ameen), geeft namelijk aan dat het vanwege "politieke en sociale uitdagingen" verstandig is om informatie die een persoon kan identificeren achterwege te laten. We weten dus van Kamal alleen zijn voornaam.

En wat we nog meer van Kamal weten is dit: hij is 35 jaar oud, getrouwd, en woont met z'n vrouw en hun twee schoolgaande kinderen in een huis. Hij werkt hard zodat hij schoolgeld kan blijven betalen voor zijn kinderen. De afgelopen twaalf jaar heeft hij als aannemer gewerkt. Hij heeft een goede reputatie en is professioneel. Hij wil $2000 lenen van Ameen om hout te kopen voor zijn werk. Deze lening zal ervoor zorgen dat hij zijn werk uit kan voeren. Hij hoopt in de toekomst meer projecten te kunnen aannemen, zowel in Libanon als in het buitenland.

De lening van Kamal bestaat uit $2000 en zal in de loop van elf maanden terugbetaald worden. De MFI heet Ameen en vraagt een jaarlijkse rente van ca. 20.63%, waarbij ze een winst maken van 1.38% (de rest zal dus opgaan aan kosten).

Ik hoop dat Kamal succesvol zal zijn in zijn beroep en bij het terugbetalen van de lening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.