donderdag 31 mei 2012

Vrijwilligerswerk bij Kiva: fellow zijn

Kiva stuurt twee keer per jaar "fellows" uit naar diverse microfinancieringsinstituten over de hele wereld. Deze fellows zijn vrijwilligers die 3-12 maanden onbetaald voor Kiva samenwerken met een of meerdere MFIs. Ze helpen Kiva om de MFI te beoordelen (is de MFI betrouwbaar, kloppen de beschrijvingen die aan Kiva geleverd worden, hoe staat de MFI er financieel voor) en ze helpen de MFI om met Kiva te communiceren (hoe werkt de website van Kiva, hoe krijgen ze de leningen op Kiva, wat voor gegevens moet de MFI aanleveren aan Kiva).

Het lijkt me een fantastische "baan", en de blogs die de Kiva fellows bijhouden laten zien dat het heel avontuurlijk, leerzaam en heel leuk kan zijn.

Er wordt wel ook heel wat gevraagd van een Kiva fellow: hij of zij moet minimaal 21 jaar zijn, de Engelse taal perfect beheersen, en daarnaast ook liefst nog een van de volgende talen: Frans, Arabisch, Khmer, Mongolees (?), Pashto, Portugees, Russisch, Spaans, Swahili, Tagalog en Vietnamees. Daarnaast moet een fellow liefst al ervaring hebben met consultancy of de financiele wereld, en goed kunnen communiceren (met mensen uit een andere cultuur).Je bent trouwens ook echt een vrijwilliger, ik weet niet precies of Kiva iets betaald (bijv de reiskosten?), maar in ieder geval een deel van de kosten zul je zelf moeten betalen.

Mocht jij nog een half jaartje vrij hebben en zin hebben in een zinnig avontuur, dan kun je je tot oktober 2012 aanmelden, het avontuur begint dan in januari 2013 in San Francisco, waar Kiva de nieuwe lichting Kiva Fellows eerst nog een cursus aanbiedt, voordat ze op diverse plekken in de wereld gestationeerd worden.

Meer informatie vind je hier: http://www.kiva.org/fellows


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.