zondag 30 juni 2013

Mijn 33e lening ging naar Jaime uit Bolivia

Na de terugbetalingen kan ik altijd weer een nieuwe lening uitzoeken. Zo ging ik ook deze keer weer op zoek naar iemand die mijn lening van $25 goed kon gebruiken. Dankzij een berichtje* op het forum van het Kiva-team "Late Loaning Lenders" kwam ik uit bij Jaime uit Bolivia.

Jaime uit Bolivia, en de taxi waar het om draait


Jaime Braulio is arm. Hij is getrouwd en hij heeft een zoon die hij onderhoudt. Hij heeft een lening nodig om zijn auto te repareren, omdat dat zijn belangrijkste bron van inkomsten is (op de foto zie je ook, dat het een taxi is). Jaime vertelt dat hij aan het sparen is om het huis te repareren dat zijn vader hem naliet, en om dat te kunnen betalen moet zijn voertuig gerepareerd worden zodat hij door kan gaan met werken. Om de kosten van het huishouden te betalen is zijn vrouw nu ook aan het werk gegaan en verkoopt levensmiddelen. Dat is een grote hulp voor Jaime en zorgt ervoor dat zijn doel dichterbij komt. Hij hoopt dat zijn gezin binnenkort comfortabel kan wonen in hun eigen huis.

Jaime heeft een lening gekregen van $1500 van het microfinancieringsinstituut CIDRE, en hij gaat deze in 17 maandelijkse delen terugbetalen. CIDRE vraagt 18,8% rente per jaar en maakt jaarlijks 2,5% winst.

*Het berichtje riep op om er samen voor te zorgen dat Jaime's lening, die over de datum dreigde te gaan, te financieren, omdat een mevrouw deze lening deels gesponsord had om haar overleden man Jaime te herdenken en te eren. Het is gelukkig gelukt om deze lening helemaal gefinancierd te krijgen, een paar uur voor de deadline verstreek!

1 opmerking:

  1. Hello Fabiooltje, super dat je al een je 33ste lening zit !! En geweldig dat je die Kiva leningen hier op je website beschrijft !
    Als andere mensen die op je website terecht komen, de positieve ervaringen lezen die jij al hebt gehad met Kiva en microfinanciering, dan zullen ze sneller ook enthousiast raken om ook geld uit te lenen via Kiva.
    Ikzelf ben een tijdje geleden ook gestart met mijn eerste Kiva leningen. Voorlopig nog voorzichtig, maar alles wordt tot nu toe keurig op tijd terugbetaald.
    Groeten,
    Dominique

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.