zondag 22 april 2012

Mijn 10e lening gaat naar Nubia Esperanza

 Na de terugbetaaldag had ik bijna $25 aan Kiva-tegoed. Na het toevoegen van een eurootje via paypal kon ik weer een nieuwe lening uit gaan zoeken.

Nubia komt uit Granada in Nicaragua, is getrouwd en moeder van drie kinderen waarvan er twee al zelfstandig wonen. Ze is een verkoopster met een eigen winkel. Eerst verkocht ze alleen hout en gekookte bonen, later realiseerde ze zich dat haar buren ook graag andere dingen wilden kopen, zoals rijst. Met de hulp van financiele instituten heeft ze haar winkeltje verder uitgebouwd. Ze heeft ook ander inkomen omdat haar man kleine apparaten en kleren verkoopt in de omliggende wijken.

Nubia in haar winkel

Ze hoopt dat ze met de lening haar voorraad aan basisproducten, zoals koffie, olie, rijst, dranken en kip, kan vergroten. De lening zal haar helpen om meer winst te maken. Haar toekomstplannen houden onder andere in dat ze haar kinderen een goed bevoorrade, winstgevende zaak wil achterlaten.


Nubia heeft een lening gekregen van $200, deze hoopt ze in negen maanden weer terug te betalen. Ik heb haar $25 geleend en hoop dat ze haar winkel inderdaad succesvol kan uitbreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.