dinsdag 17 juli 2012

Kiva en Nelson Mandela dag

Blijkbaar (sorry-ik-wist-het-nog-niet) is het morgen, de 18e juli, Nelson Mandela dag. Hij is jarig op 18 juli en sinds een paar jaar is het dan Nelson Mandela dag, een dag waarop je moet/mag proberen iets extra's te doen voor de medemens en voor gerechtigheid enzovoort. Dit is de officiele website over de Nelson Mandela dag.


Kiva doet mee, door Kiva-teams uit te dagen om minimaal 67 leningen te doen of 67 nieuwe leden te krijgen in de 67 uur tot middernacht op 18/19 juli. Het getal 67 is gekozen omdat dit het aantal jaren is dat Nelson Mandela actief is geweest voor de medemens.



Haalt je team die uitdaging, dan wordt dat door Kiva getweet. Sinds gistermiddag (toen de uitdaging begon) hebben al een tiental teams de eerste uitdaging (67 leningen doen) gehaald. Ik heb nog geen team gezien met 67 nieuwe leden, maar aangezien bijvoorbeeld het team van de atheisten normaal gesproken ook met honderden leden per maand groeit, neem ik aan dat een aantal grote teams dit ook nog wel gaat halen.

Dat ziet er dan ongeveer zo uit, de felicitatietweets van Kiva als een team het gehaald heeft

Het is een leuke uitdaging die ook voor redelijk kleine teams (zeg 60 leden) misschien nog haalbaar kan zijn, vooral omdat op de 15e de terugbetalingen zijn binnengekomen, dan heb je toch weer wat meer Kiva-geld om nieuwe leningen mee te doen.

Onderaan deze pagina heb ik nu even een tweet-feed (?) neergezet, waarbij op twitter gezocht wordt op "MandelaChallenge", als het goed is, kun je dan alle teams die de uitdaging halen, langs zien komen in tweets van Kiva. 

En PS: happy birthday, Mr Mandela!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.