donderdag 19 juli 2012

Twaalfde terugbetaaldag alweer

Door de Nelson Mandela challenge zou ik bijna vergeten om een update te geven van de terugbetalingen van mijn leningen. Maar de terugbetalingen zijn gewoon vanaf 15 juli binnengestroomd, dus hier is het verslagje:

Deze maand heeft Hasan zijn laatste betaling gedaan! Soms post de MFI dan een update hoe het die persoon vergaan is, maar helaas deze keer niet. Ik hoop dan maar dat de lening hem geholpen heeft om zijn groenten en fruit-tussenhandel te laten groeien.

Op schema met hun terugbetalingen liggen Fares (nog maar twee maanden hierna!), Turbadrah en Nubia. Nelson betaalt elke maand een paar dollar meer dan hij eigenlijk moet betalen en ligt daardoor nu circa een halve maand voor op schema.

Tilman heeft deze maand betaald wat hij volgens het schema vorige maand moest betalen. Hij ligt 1 maand achter op schema, maar als hij nog twee betalingen doet, is hij wel helemaal klaar met terugbetalen. Dus dat gaat toch best goed. De Massabong groep heeft deze maand ongeveer een derde betaald van wat ze zouden moeten betalen.Vorige maand betaalden ze teveel; door nu minder te betalen, liggen ze weer precies 1 maand achter, net als in het begin. Zij hoeven hierna nog maar drie betalingen te doen, 70% van de lening hebben ze al wel terugbetaald.

Angel, aan wie ik vorige maand uitleende, hoeft pas in juni 2013 terug te betalen; hij lost dan wel het hele bedrag in 1 keer af, als het goed is.

De terugbetaling van Kamal is nog niet binnen. Ook die van de Luz Y Amor groep  is nog niet binnen. Dit kan komen doordat ze niet betaald hebben, of doordat hun MFI nog geen geld naar Kiva overgemaakt heeft deze maand. Ik wacht het nog even rustig af, meestal komt dat wel goed. Ik hou jullie op de hoogte.

23 juli: De Luz Y Amor groep heeft nu betaald, en 10% meer dan wat ze eigenlijk deze maand moesten betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.