donderdag 5 juli 2012

Een MFI uitgelicht: Fundación Mario Santo Domingo uit Colombia

Fundación Mario Santo Domingo is een private non-profit organisatie die ontstaan is in 1960 in Barranquilla in het noorden van Colombia. FMSD is actief in en rondom Barranquilla, Cartagena en Bogotá. FMSD voert sociale programma's uit, waaronder een microfinancieringsprogramma om micro-ondernemers in de regio te ondersteunen. FMSD biedt ook trainingen aan ondernemers om hun eigen zaak te beginnen en uit te bouwen.
Veel MFIs beschrijven hun doelen, FMSD ook. De missie is, volgens henzelf: om de algemene belangen te behartigen en sociale ontwikkeling op nationaal niveau te stimuleren door activiteiten op gebied van onderwijs, cultuur en gezondheid, wetenschappelijk en technologisch onderzoek en het creeren van banen. Er is een focus op de armste gemeenschappen.

Het microfinancieringsprogramma begon in 1984. Het programma werkt met groepen, alleenstaande moeders, jonge mensen, mensen van het platteland, winkeliers, gevangenen, ouderen, kunstenaars, ontheemden en vissers. Mensen kunnen specifiek leningen aangaan voor hun bedrijf: voor werkkapitaal of voor het aankopen van machines. Er worden ook leningen gegeven voor het betalen van een opleiding, en voor een huis.


Vanaf 1999 worden ook cursussen aangeboden aan de ondernemers. Diverse buitenlandse partijen (zoals  Acción International en USAID) werken sinds 2001 mee aan de ontwikkeling van deze cursussen. De geboden hulp kan onder andere bestaan uit uitleg/onderwijs over het opzetten van een bedrijf, nieuwe of betere technieken, marketing en organisatie/administratie. Ook probeert men gevestigde en startende ondernemers aan elkaar te koppelen. 

In 2007 is er ook een programma gestart waarbij men hoopt 20.000 families in Barranquilla van een eigen, gesubsidieerd, huis te voorzien. In 2008 is eenzelfde project van start gegaan in Cartagena. Men hoopt beide projecten in 7 tot 10 jaar af te ronden.


Ik vind deze MFI dus behoorlijk lovenswaardige activiteiten ontplooien en ik ben blij dat ik een van hun ondernemers, namelijk Tilman, ondersteun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.