dinsdag 24 januari 2012

Mijn zevende lening gaat naar Nelson Norberto uit El Salvador

Toen de terugbetalingen voor januari gedaan waren, kon ik van mijn kiva krediet een nieuwe lening aangaan. Het werd een lening die al wat langer gepost was op Kiva, en die dus over de datum dreigde te gaan. En dat nog wel ondanks de mooie naam van de man in kwestie: Nelson Norberto... uit El Salvador.


Nelson Norberto is 34 jaar oud en woont in zijn eigen huis bij zijn moeder. Hij verkoopt verschillende producten als verkoper op de markt in het gebied waar hij leeft. De producten die hij verkoopt, hangen af van het seizoen, daarom heeft hij zich niet in één soort producten gespecialiseerd. Hij doet dit werk al veel jaren en het is zijn primaire bron van inkomsten. Zijn motivatie komt ook voort uit het feit dat hij ook voor zijn moeder het dagelijks brood moet verzorgen, aangezien zij nu te oud is om te werken. Zijn moeder is heel belangrijk voor hem.

Nelson heeft besloten om nog een lening bij INTEGRAL te vragen omdat het kerstseizoen er aan komt en hij deze kans om veel te verkopen niet wil missen. Hij zal de lening gebruiken om kerstartikelen in te kopen. Hij heeft eerder bij INTEGRAL geleend en heeft goede krediet-referenties. Hij is het instituut dankbaar dat ze hem de hand toestaken toen hij het het meest nodig had en hij vertrouwt er op dat deze lening hem kan helpen inkomsten te creëren zodat hij voor zijn moeder kan blijven zorgen.

De lening is voor 550 dollar, is half november al aan Nelson gegeven, en zal door hem in de loop van maart 2012 t/m januari 2013 terugbetaald worden in oplopende bedragen. De MFI, Apoyo integral, vraagt 29% rente op jaarbasis. Apoyo Integral heeft diverse soorten leningen voor verschillende doelen en biedt naast leningen ook micro-verzekeringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.