zaterdag 28 januari 2012

Kiva team: de Late Loaning Lenders

Een Kiva-team is een groep leners die op een soort forumpje bij elkaar komen om te kletsen, om elkaar bepaalde leningen aan te raden en om de leningen die ze doen voor dat team te laten gelden (zo ontstaan er ook competities tussen verschillende teams, bijvoorbeeld wie het meeste kan lenen of wie de meeste leden heeft). Sommige teams zijn open, wat betekent dat iedereen er lid van mag worden. Bij anderen heb je toestemming nodig van een team-kapitein om lid te mogen worden. Ik schreef hier al meer over teams.

Gezien de leningen die de komende dagen over de datum dreigen te gaan, is het team Late Loaning Lenders nu wel erg actueel. Vandaar hier wat meer er over...

De pagina van het LLL team

Ik ben al een hele tijd lid van het LLL team. Het LLL team is een groot en open team met als (enige) doel om leningen die over de datum dreigen te gaan, voor die tijd helemaal gefinancierd te krijgen. Er zijn tijden dat het LLL team niet zoveel te doen heeft, omdat er geen leningen over de datum dreigen te gaan. Maar meestal is er zo rond het einde van de maand wel wat te doen voor het LLL team, aangezien er veel leningen op de 1e dag van de maand geplaatst worden en deze dus rond de 30e of 31e van die maand over de datum dreigen te gaan.

De leden van het LLL team proberen deze leningen dan gefinancierd te krijgen door zelf geld er in te stoppen, maar ook proberen ze door tactisch en strategisch werken andere mensen ook zo ver te krijgen om geld in een bepaalde late lening te stoppen. Bijvoorbeeld door een bepaalde lening ook bij een ander team te promoten, of door de lening te proberen zo hoog te krijgen in de populariteits-sortering die Kiva heeft, dat ook mensen die niet bij het LLL-team horen de lening onder ogen krijgen en er misschien geld in willen steken.
Dit lukt meestal heel aardig.

Op dit moment wordt het wel spannend en moeilijk, met nu nog zo'n 130 leningen die op 31 januari over de datum dreigen te gaan. Da's best veel. Zo groot is de uitdaging nog nooit geweest. Geen wonder dus dat de 1022 team leden de laatste dagen gemiddeld zo'n 75 berichtjes per dag produceren...

Onderaan de teampagina kun je, als je lid bent van het team, berichten zien van teamleden. En je kunt dan natuurlijk ook zelf berichten plaatsen. Het meest recente bericht staat simpelweg bovenaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.