zaterdag 15 maart 2014

Nog een bonuslening! Deze ging naar Mahmudjon

In januari volgde Mirjam mijn link naar Kiva en werd Kiva-lid, en weer mocht ik een bonuslening uitzoeken: een lening die door een sponsor betaald wordt en die ook aan die sponsor terugbetaald wordt, maar waarbij ik mag kiezen wie 'm krijgt. Deze keer koos ik voor Mahmudjon uit Tajikistan:


Mahmudjon werd geboren in 1990 en is dus nu 23 jaar oud. Hij werkt hard, heeft gestudeerd aan de Tajik National University en heeft twee jaar lang in een taxi gereden om in z'n levensonderhoud te voorzien. Maar zijn inkomen is niet voldoende om zijn familie, zijn vrouw en kind, te onderhouden.
Mahmudjon's vrouw studeert nog. Mahmudjon is van plan om een nieuwe bron van inkomsten te vinden en wil een internetcafé openen. Hij heeft nog niet genoeg geld om een ruimte te huren en om een computer te kopen. Daarom vraagt hij een lening van $3500.

De microfinancieringsinstelling IMON heeft een speciaal programma voor starters en daar doet Mahmudjon aan mee. Hij kan hierdoor ook extra training ontvangen. Het is de bedoeling dat de lening in een jaar tijd terugbetaald wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.