dinsdag 27 september 2011

Geld terug laten boeken via paypal

Als je geld of een cadeaubon in Kiva gestoken hebt, kan het zijn dat je dat geld in de toekomst ook weer terug wil krijgen. En dat kan, maar alleen via paypal. Hier onder de instructies...

Voorwaarden
Het geld moet minimaal 1 keer uitgeleend zijn op Kiva en daarna terugbetaald zijn. Als ik het goed begrepen heb, is er geen "shortcut" om een Kiva cadeaubon meteen te innen als geld, maar moet het geld inderdaad eerst uitgeleend worden.

Je kunt (dus / natuurlijk) alleen geld terugvragen wat op dat moment niet uitgeleend is, maar wat aanwezig is in je Kiva-portemonnee als "Available Kiva-credit" (zie de afbeelding hier onder).

Verder heb je dus een paypal-account nodig. (Zie de webpagina van paypal: www.paypal.com ).



Stap 1.

Klik op Withdraw (zie de afbeelding hierboven, in het zwarte cirkeltje.


Stap 2.
Je komt op de pagina "Withdrawal Request". Bovenaan staat je totale Kiva Credit. Je kunt alles, of een deel hiervan, opnemen. Geef aan welk bedrag je wil overschrijven vanaf Kiva in het vakje "Withdrawal Amount"; en geef tweemaal het e-mailadres dat gekoppeld is aan je paypal account. Klik vervolgens op Continue.

Stap 3.  
Kiva vraagt vriendelijk om een donatie. Je kunt hier op "No thanks" klikken, dan geef je geen geld aan Kiva. Je kunt natuurlijk ook wel ervoor kiezen om een bedrag aan Kiva te doneren. 
 
Klik op het scherm voor een vergrote weergave
Stap 4.
Bovenaan de pagina, in de gele balk, staat nu wat je precies voor opdracht gegeven hebt. Controleer dit goed, hierna is er geen weg meer terug. Bevestig dat je dit zo wil doen door op "Complete Transaction" te klikken.


Klaar. Het geld zal meteen van je Kiva-krediet afgetrokken worden. Het duurt 1 tot 3 weken voordat Kiva het bedrag op je Paypal-rekening bijschrijft (mijn ervaring tot nu toe: 1 tot 1,5 week). Daarna kun je het geld vanaf je Paypal-rekening op je gewone bankrekening laten storten (duurt ook enige dagen), of je kunt het gebruiken voor online aankopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.