donderdag 29 september 2011

Kiva activiteiten in beeld

De statistieken van Kiva zijn indrukwekkend. Wekelijks gaan er miljoenen heen en weer naar ondernemers in ontwikkelingslanden (deze week tot nu toe bijna drie miljoen dollar).

En dan is Kiva nog niet eens 10 jaar oud. Dit filmpje op vimeo.com vind ik erg leuk, het laat zien hoe het aantal leningen zich ontwikkeld heeft vanaf het begin in 2005; al is het vanaf ca. 2009 ook bijna onmogelijk geworden om nog maar iets van een patroon te zien, omdat er zoveel gebeurt.

Kiva houdt zelf ook statistieken bij. Op de openingspagina rollen de feiten voorbij: deze week wordt gemiddeld elke 7 seconden een lening van $25 toegezegd,  zijn er ruim 4300 nieuwe Kiva-leden bij gekomen en zijn de leningen van 6600 ondernemers gefinancierd (wow!).

Op een speciale statistiekpagina worden de feiten over de langere termijn bijgehouden. Bijvoorbeeld dat er tot nu toe (vanaf 2005 dus) in totaal bijna 250 miljoen dollar gefinancierd is via Kiva. (Wat hierbij helpt is natuurlijk dat 98.87% van alle leningen terugbetaald werd en dat dat geld dus vaak opnieuw is gebruikt voor een nieuwe lening).


KivaLive

KivaLive is misschien minder statistiek maar meer verslavend. Hier zie je in real-time alle nieuwe leningen die mensen doen voorbij komen. Gemiddeld dus, deze week, een nieuwe per zeven seconden. Je ziet wie er geleend heeft en aan wie. En misschien kom je zelf ook wel een keer voorbij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.