dinsdag 16 augustus 2011

Expiring loans - een update

Pfoeh, dat was me het weekend wel! Er waren heel veel leningen die over de datum dreigden te gaan; en ze hadden vaak nog veel geld nodig (meer dan 1000 dollar) om volledig gefinancierd te raken. Het "Late Loaning Lenders" of LLL-team draaide overuren. Ik weet het niet precies, maar ik denk dat er in een week zo'n 100 leningen over de datum dreigden te gaan. Uiteindelijk hebben er vier daadwerkelijk de deadline niet gehaald. 96% succes is een mooie score voor het LLL-team, vind ik!

Op de 15e van de maand komen altijd heel veel terugbetalingen binnen. Veel Kiva-leden weten dat er op de 15e van de maand geld teruggestort wordt, en veel Kiva-leden gaan dan ook die dag online en zoeken de nieuwe lening(en) uit waar ze geld aan willen uitlenen. Dit was dus afgelopen maandag ook het geval. Hierdoor werden alle leningen die dreigden over de datum te gaan, ook gefinancierd. Gelukkig maar!

Er zijn om dit moment nog steeds leningen op de Kiva-site die binnen twee tot drie dagen hun financiering rond moeten hebben, maar de situatie is al heel wat beter dan afgelopen zaterdag of zondag, toen sommige leningen uren verwijderd waren van hun deadline!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.