zaterdag 19 november 2011

Geld toevoegen aan je Kiva-tegoed

Stel, je wilt gaan winkelen op Kiva, maar je wil van tevoren alvast geld toevoegen aan je Kiva-tegoed. Misschien zodat je dan daarna je credit card kunt invriezen in een ijsblok en in de diepvries kunt stoppen, omdat je weet dat je altijd meer en meer leningen wil doen dan wat eigenlijk financieel gezond is, voor jezelf.

Hoe ga je dan te werk?



1. Ga naar www.kiva.org en log in (klik rechtsboven op login en vul je gegevens in).

2. Je komt automatisch op de My Portfolio pagina terecht (en als dat niet zo is, klik dan rechtsboven op "My Portfolio").

3. Rechtsboven op deze pagina staat een overzichtje van hoeveel geld je nu in als Kiva-tegoed hebt. Dit heet dan "Available Kiva Credit". Daaronder staan de woorden: "Add Credit" . Klik hier op.

Kiva-tegoed is $2.66 ; extra tegoed toevoegen kan via Add Credit (in het cirkeltje)
4. Je komt dan op een pagina terecht waar je kunt aangeven hoeveel dollars je wil toevoegen aan je tegoed. Let dus op: dit bedrag is in dollars! Gebruik eventueel google (kort instructiefilmpje) om uit te vinden wat op dit moment de wisselkoers is, en hoeveel euros het je dus gaat kosten.

5. Als je dan op "Checkout with PayPal" klikt, kom je op de volgende pagina terecht.

Je kunt hier kiezen voor betalen met je PayPal account of betalen zonder PayPal account, met een credit card. Voor mensen die een PayPal account hebben, is dit proces vast al redelijk bekend, omdat je al je PayPal betalingen op deze manier doet. Je logt in met het e-mailadres en wachtwoord van je PayPal account en je geeft PayPal toestemming om het bedrag te betalen. Afhankelijk van je PayPal account komt het geld dan van je bankrekening, van je credit card of misschien wel van je tegoed op je PayPal account. (Ik zou zeggen: zie de help-functie van PayPal zelf als je hier meer over wil weten). Je transactie wordt afgerond, en als je naar www.kiva.org teruggaat, zie je dat je Kiva-tegoed is toegenomen met het bedrag in dollars dat je aangegeven had in stap 4.

Als je wilt betalen met een credit card, maar zonder PayPal account, klik dan op "Don't have a PayPal account?". Je komt dan op de volgende pagina terecht. 

6. (Dit is dus alleen voor mensen die met een credit card willen betalen zonder dat ze een PayPal account hebben of willen gebruiken). Verander het land als eerste in Nederland. Hierna zal alle tekst in het Nederlands verschijnen. Zoals je misschien wel merkt, wordt de betaling wel door PayPal verwerkt. (Je bent "PayPal gast", of je het nu wil of niet). Alle velden zijn vereist om in te vullen, behalve adresregel 2 (daar staat dan ook "optioneel" bij). Als je hierna op Doorgaan klikt, zul je nog eenmaal gevraagd worden of het zo klopt (de pagina heet ook "Uw gegevens controleren"); en als je dan bevestigd (klik op "Nu betalen"), heb je betaald.


Als je naar www.kiva.org teruggaat, zie je dat je Kiva-tegoed is toegenomen met het bedrag in dollars dat je aangegeven had in stap 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.