maandag 21 november 2011

Een Kiva cadeaubon inwisselen

Als je een Kiva cadeaubon gekregen hebt, kun je deze op Kiva gebruiken om een lening aan te gaan. Het is niet mogelijk (voor zover ik het weet) om je Kiva cadeaubon meteen in geld om te zetten, je zult altijd eerst een lening moeten doen. Nadat de lener je terugbetaald heeft, kun je het geld wel laten uitbetalen aan jezelf (zie hier). 

Hoe wissel je die cadeaubon dan in voor een lening?



1. In de eerste plaats moet je een Kiva-account hebben. En anders moet je je registreren, waarover ik hier meer geschreven heb.

2. In de tweede plaats moet je dan een geschikte lening vinden. Je kunt de eerste de beste lening nemen (de terugbetaalkans is groot), maar als je specifiekere leningen wilt zoeken, kun je hier kijken voor meer informatie over het zoekproces en hier overwegingen over dingen die voor jou belangrijk zouden kunnen zijn.

3. Hier staat ook beschreven, hoe je dan kunt aangeven dat je een stukje van de lening wil financieren.

4. Als je het betaalproces in gaat, komt er een moment (stap 11 op deze pagina) dat je je cadeaubon kunt inwisselen. Op de cadeaubon staat een code die je hiervoor moet gebruiken, deze staat in de cirkel:


Vul deze code in in het juiste vakje (boven de knop "Apply".

5. Vervolgens moet je op de knop Apply klikken (is omcirkeld in het plaatje hierboven). Doe je dat niet, dan werkt het niet.

6. Als de code geaccepteerd wordt, verschijnt de regel "Gift credit $xx.00" (zoals bij de pijl). Dit betekent dus dat je cadeaubon inderdaad gebruikt gaat worden om deze lening te betalen. 


7. Als je nu op "Complete order" klikt, word je lening definitief.

Mocht je met deze lening niet het hele bedrag van je cadeaubon gebruikt hebben; dan blijft de rest op je cadeaubon staan voor een volgende keer. Mocht het bedrag van de cadeaubon niet genoeg zijn om al je leningen te betalen, dan zul je vervolgens de rest nog met je PayPal account of met je credit card moeten betalen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.